Coaching sessies

Systemisch coachen

Afhankelijk van jouw inbreng (vraagstelling) of thema zullen we samen onderzoeken welke familiepatronen er vaak onbewust voor kunnen zorgen dat we blokkades in het leven opbouwen. Dit kan in een gesprek onderzocht worden maar ook zonder gedachten, waarbij we het gevoel meer laten spreken. Dit kan door het tekenen van een genogram waar de dynamieken (verstrikkingen) over de generaties zichtbaar en overzichtelijk worden gemaakt. Door een familieopstelling neer te zetten kunnen we ons innerlijk beeld visualiseren en op een andere manier tot nieuwe inzichten komen. Een familieopstelling kan met echte mensen plaatsvinden, maar ook met poppetjes op een tafel of vloerankers (A4’tjes op de vloer). Ik werk ook met verbeeldingsopstellingen waarbij je in ontspanning en verbeelding een opstelling zult ervaren. In een familieopstelling zul je een aantal personen (representanten) een plek in de ruimte geven die zich op een bepaalde manier tot elkaar verhouden. Hier komt onbewuste informatie in vrij waarmee wij kunnen werken.Het speelveld waar de representanten opgesteld worden noemen we het fenomenologische veld. (Het wetende veld) * 

Een familieopstelling kan je inzichten opleveren en blokkades helpen op te heffen waardoor je vrijer door het leven mag gaan. Meer je gevoel helpen te volgen en uit de familie loyaliteit te blijven. Werken en leven vanuit het Systemisch Perspectief is een prachtig hulpmiddel in je dagelijks leven. Een manier om lichter door het leven te kunnen gaan en goed afgestemd te zijn op waar je behoeften liggen en wat je nodig hebt.

* Fenomologie = filosofische methode die probeert door geestelijke intuïtieve beschouwing van dingen, niet door rationele kennis, de constitutie van de wereld in de geest en het wezen der dingen te beschrijven. 

Energiewerk

Toen ik me bewust werd van het feit dat ik mensen kon behandelen door ze aan te raken voelde ik ook direct de behoefte dit te willen verklaring. De mooiste uitleg die ik kreeg was het onderzoek van Massaru Emoto m.b.t. de pseudowetenschap van ijskristallen. Deze Japanse onderzoeker werd vooral bekend door zijn onderzoek waarbij hij het geheugeneffect van water en energetische eigenschappen daarvan aan kan tonen. Emoto laat ijskristallen uit verschillende bronnen blootstellen aan verschillende omstandigheden zoals geluid, geschreven tekst, muziek, spraak en beelden, geschreven tekst en afbeeldingen. Hij concludeert uit de foto’s die hij hiervan maakt dat deze effecten invloed hebben op de structuur van water en zorgen voor het helende effect dat water heeft op de mens. Een mens bestaat voor het grootste deel uit water. De kristallen die blootgesteld werden aan nare invloeden vormden zich lelijk en wazig van vorm en de kristallen blootgesteld aan fijne en liefdevolle invloeden vormden zich als prachtige bloemige kristallen met de mooiste vormen.

Energetische behandeling

Soms kan het zijn dat het lichaam en geest ontspanning nodig heeft en is het belangrijk contact te maken met het lichaam en de behoefte die het heeft en de signalen die het afgeeft. Uit het hoofd te gaan en de energie weer te laten stromen. Door mijn handen te gebruiken op of boven het lichaam zal ik voelen waar het lichaam dit nodig heeft. Ook kan er soms informatie vrijkomen die op dat moment gedeeld mag worden. Een hulpmiddel wat ik hierbij in kan zetten zijn stemvorken waarbij met klankresonantie afgestemd kan worden op het energetisch lichaam. Alles ten doel om blokkades op te heffen.

Voor een energetische behandeling stem ik altijd af waar het lichaam wel of niet aangeraakt mag worden en welke informatie er gedeeld mag worden.