Voor de laatst gemaakte sieraden klik hier

Edelstenen

Mijn fascinatie voor edelstenen is een aantal jaren ontstaan toen ik van mijn leermeester Reiki een Labradoriet kreeg. Ik moest hem in de huiskamer zetten om negatieve energie buiten de deur te houden. Het duurde even voordat ik de kracht van de steen kon voelen. Alsof ik de steen moest leren kennen. Voor andere mensen en stenen is de kracht soms al direct voelbaar. Edelstenen zijn zeldzame mineralen die zowel energie geven als een helende kracht hebben. Daarnaast hebben ze ook een betoverende schoonheid en hebben ze de prachtigste kleuren. Iedere edelsteen heeft zijn eigen specifieke werking.

Edelstenen worden al eeuwen gebruikt voor meerdere doeleinden. Reeds in de oertijd werden edelstenen en mineralen gebruikt voor zijn helende krachten en het brengen van geluk. Vandaag de dag hebben ze ook een spirituele en helende werking om positieve energie op te wekken of troost te bieden. Edelstenen kunnen weer opgeladen worden door ze schoon te maken. Bijvoorbeeld door ze bij volle maan in het maanlicht te leggen of ze af te spoelen met stromend water. Sommige edelstenen versterken elkaars werking en laden elkaar op. De beste manier om te weten te komen wat edelstenen bij jou losmaken, is door er 1 aan te schaffen en te ervaren wat dit voor jou kan doen. De grootte van de steen is overigens niet bepalend voor de kracht die het af kan geven. Ook kleine stenen kunnen heel krachtig hun energie afgeven.

Workshop kettingen van edelstenen

In deze workshop leer je zelf om een mooie halsketting met een edelsteen te maken zoals ik ze op mijn website in de verkoop aanbiedt. Aan de hand van een aantal knooptechnieken maak je de ketting precies zoals jij hem het mooist vindt.

Je kiest je persoonlijke edelsteen en kleur en maat van het waxdraad en kunt aan de slag. Na afloop mag je de ketting houden en bij je dragen. De workshop duurt ongeveer 3 uur maar kan ook iets uitlopen. De locatie van de workshop stemmen we samen af. Hoe groter de groep des te goedkoper de workshop per persoon wordt. Naast het creatieve aspect is het bovenal een gezellig samenzijn. Koffie, thee en versnaperingen zijn hierbij inbegrepen.