Na een aantal ingrijpende gebeurtenissen kwam er bij mij in 2010 een verlangen naar spirituele groei en bewustzijn ontwikkeling. Ik kwam in contact met Systemisch Werk en familieopstellingen en heb ik verschillende trainingen gevolgd en later ook mogen begeleiden. Hierdoor heb ik geleerd om op een zachtere en liefdevollere manier met mezelf om te gaan dan ik daarvoor gewend was. Ik durfde mijn verlangen meer te leven en afscheid te nemen van dat wat het in de weg stond. Te kunnen zijn wie ik werkelijk ben en dit uit te dragen. In het dagelijks leven begeleid ik gezinnen waarbij sprake is van meervoudige problematiek en bezoek ik ze wekelijks thuis om ouders en kinderen ondersteuning te bieden. Veiligheid van kinderen hoort daarbij. Daarnaast begeleid ik mensen met verschillende hulpvragen als coach in mijn praktijk. Deze hulpvragen hebben vaak betrekking op terugkerende en beperkende patronen waar je als mens in terecht kan komen maar kunnen ook met andere dingen te maken hebben. Ik ben dankbaar dat ik vanuit mijn hart met mensen mag werken en heb er lang naar gezocht voor ik dit kon vinden. 

Mijn behoefte me te verbinden met mensen die ook bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling en zingeving groeide en zo kwam ik in 2017 in contact met de Zilverboom en moeder Ayahuasca. Deze ontmoetingen gaven mij precies wat ik nodig had. Een gevoel van thuiskomen en bevestiging van wat ik diep van binnen altijd al had gevoeld. Deze ervaringen en reizen hebben mij niet meer losgelaten en ik probeer ze nog steeds te integreren in mijn dagelijks leven. Ayahuasca heeft mij geleerd diverse delen van mijzelf onder ogen te zien en te helen. Het leven en de zin van ons bestaan in een breder perspectief te plaatsen en vanuit andere dimensies te benaderen. Deze zachte, intelligente en vrouwelijke spirit liet me zien waar mijn oorsprong ligt en wat ik hier te doen heb op aarde. Liefde licht en verlichting brengen en te verspreiden. In de eerste plaats voor mezelf en mijn allerliefsten maar ook voor anderen en de wereld om me heen. 

Al vrij snel werd ik benaderd door de eigenaresse van de Zilverboom om Ayahuasca ceremonies te begeleiden. Hier heb ik anderhalf jaar met veel plezier gewerkt en geleerd.  Daar leerde ik mijn collega en ceremonieleider Anna van Hamersveld kennen. Toen Anna voor zichzelf ging beginnen en innerlijke reizen met Ayahuasca en ademwerk aanbood, ben ik als begeleider bij haar aangesloten. Tot op de dag van vandaag begeleid ik daar weekenden. Sinds dit jaar ook een retraiteweek in Portugal waar de deelnemende groepen Ayahuasca ceremonies, ademsessies en familieopstellingen aangeboden krijgen. Het is heel bijzonder om een bijdrage te mogen leveren en mensen bij te staan die door zulke intieme en intense processen te gaan.

Naast het feit dat een mooie balans in beweging en voeding belangrijk voor me zijn, vind ik het nog steeds fijn om mezelf te ontwikkelen en te groeien. Zo heb ik in de loop der jaren geleerd om met energie te werken. Dit doe ik o.a. met mijn handen en/ of klank waar ik ervaren en geleerd heb dat overdracht en genezing zonder woorden en plaats kan vinden. Een hele fijne en ontspannen manier voor de mensen die ik een behandeling geef en zeker niet in de laatste plaats voor mezelf. Eerder heb ik een module gevolgd hoe te werken met energie. Momenteel volg ik een training werken met het medicijnwiel vanwege mijn fascinatie voor het Sjamanisme. Eerlijk gezegd denk ik dat we met een eerlijke en zuivere intentie allemaal in staat zijn om hier vorm aan te geven.

Denk je dat ik met mijn werk iets voor je kan betekenen of twijfel je daaraan? Dan ben je meer dan welkom contact op te nemen voor een vrijblijvend gesprek.

Lieve groet, Sjoukje